Social

#ungaria #guvern # taxa hamburger

Ungaria se pregateste pentru “taxa hamburger”

Guvernul ungar, renumit pentru masurile sale dure, intentioneaza sa introduca o noua taxa, care vizeaza produsele alimentare nesanatoase.

Potrivit Wall Street Journal, ea se va numi " taxa hamburger " si va fi aplicata unor produse precum dulciurile , unele mancaruri fast-food si bauturile carbogazoase.

De pe urma acestei taxe se vor strange cateva miliarde de forinti. Banii ar urma sa fie redirectionati catre sectorul sanitar ungar.

“Cei care traiesc nesanatos trebuie sa contribuie mai mult la bugetul de sanatate al tarii”, afirma in urma cu cateva zile premierul Viktor Orban .

La randul sau, Zoltan Csefalvay, secretar de stat in Ministerul Economiei declara ca "daca anumite produse au un efect negativ asupra sanatatii, iar consumarea lor poate conduce la spitalizarea in unitati sustinute de bugetul public, este clar ca aceia care consuma respectivele produse trebuie sa suporte consecintele."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea