Social

#cazare munte 1 Decembrie #turism 1 Decembrie #valea prahovei #1 decembrie

Unde se relaxeaza romanii de 1 Decembrie si cati bani scot din buzunar

Statiunile de pe Valea Prahovei sunt, ca in fiecare an, in topul solicitarilor romanilor in aceasta perioada! Cereri sunt si pentru Bucovina si Maramures!

“Prahova si Brasov au fost primele judete asediate de cereri. Agentiile nu au crescut preturile, poate si pentru ca rezervarile se fac pentru trei nopti, respectiv patru zile. Fiind vorba de o perioada mai lunga, multi s-au aventurat si la distante mai mari, alegand Bucovina, Maramures ori tara Fagarasului ”, a declarat consultantul in turism Traian Badulescu pentru Libertatea.

Gradul de ocupare variaza intre 60 si 90% in aceste zone, astfel ca aceia care decid in ultimul moment sa evadeze inca au de unde alege! Trei nopti de cazare la hotel de trei stele din Busteni cu mic dejun si cina festiva costa in jur de 600 de lei, iar la Sighisoara, tariful pentru doua nopti cu mic dejun inclus e de 520 de lei.

“Cererea e cu 20% mai mare decat anul trecut, dar mai sunt locuri libere. Cele mai ieftine sunt in statiuni populare precum Bran-Moeciu. O persoana va plati incepand cu 150 de lei pentru trei nopti de cazare si mic dejun la pensiune de trei margarete. Suma creste considerabil insa, daca se opteaza si pentru servicii de masa”, a declarat Marilena Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, pentru aceeasi sursa.

“La Turcinesti, in Gorj, musafirii vor fi ospatati cu fasole si ciolan, vin fiert, foc de tabara si alte bucate alese, iar la Geoagiu de Sus, judetul Alba, specialitatea casei e placinta pe lespede. Minisejurul de trei nopti cu demipensiune costa intre 350 si 450 de lei”, mai adauga sefa ANTREC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea