Social

#locuri de munca #plata #joburi #locuinte #romani

Unde locuiesc si ce joburi au cel mai bine platiti romani

Cel mai bine platiti romani sunt locuitorii Capitalei si ai judetului Ilfov, cat si cei care traiesc in Banat. Acestia isi desfasoara activitatea profesionala in domenii precum IT, in industria petrolului si a tutunului.

Conform datelor publicate de Institutul National de Statistica, cel mai prost platiti romani, respectiv cu cel mai scazut nivel de trai sunt locuitorii Moldovei si ai Dobrogei, care activeaza in agricultura si in industria hoteliera.

In mai, romanii au avut un salariu mediu de 1.611 lei, mai scazut cu 50 de lei fata de luna aprilie. De asemenea, cele mai mari venituri s-au inregistrat in industria carbunelui, a petrolului si a altor activitati extractive, unde salariul mediu a fost mai mare de 4.000 lei.

Bine platiti au fost si romanii care lucreaza in domeniul transporturilor aeriene, unde salariul mediu in luna mai a fost de 3.813 lei.

La polul opus se situeaza angajatii din restaurante si din industria hoteliera, cu salarii medii de 863 lei.

Sursa foto: jurnaluldesatumare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea