Social

Una dintre firmele lui Hayssam va demola Patinoarul Floreasca

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman , tocmai i-a semnat certificatul de urbanism.

Patinoarul Floreasca din Capitala este pe cale sa fie desfiintat de una din firmele lui Omar Hayssam. SC IAPIT Divertis SA intentioneaza sa construiasca pe amplasamentul patinoarului din Parcul Floreasca un hotel cu 18 etaje. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sustine ca firma care a devenit proprietara patinoarului Floreasca si a unei suprafete importante din parc, de aproape doua hectare, ii apartine lui Omar Hayssam.

Se fac doua luni de cand am primit cererea pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui hotel de peste 70 de metri inaltime pe acest amplasament. Am cerut exproprierea terenului unde se afla acum Patinoarul Floreasca. Inca un parc bucurestean este in pericol sa fie distrus, a declarat primarul Chiliman. Ce nu spune insa edilul sectorului 1 este ca i-a semnat firmei lui Omar Hayssam certificatul de urbanism inca de pe 14 martie 2006. Actul a fost eliberat doar pentru o suprafata de teren de 7.087 metri patrati pe care este amplasat imobilul compus din teren si constructii ( Patinoarul Floreasca, vestiare si alte cladiri anexe), beneficiarul putand sa construiasca pe o suprafata de 15 la suta din parc.

Certificatul de urbanism a fost semnat de primarul Chiliman in scopul declarat pentru autorizarea executiei lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora. In baza acestui act, firma lui Hayssam a obtinut deja toate avizele necesare de la furnizorii de utilitati si a depus la Primaria Capitalei documentatia pentru modificarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ). In ciuda aprobarii pe care i-a dat-o firmei lui Hayssam, primarul Chiliman recunoaste: Viitoarea constructie va distruge o mare parte din parcul Floreasca si-i va priva pe bucuresteni de un important loc de recreere si distractie.

Patinoarul Floreasca a fost construit in anul 1960. Terenul din Parcul Floreasca pe care se afla patinoarul si instalatiile anexe au devenit proprietatea privata a societatii IAPIT Divertis SA (fosta intreprindere de Agrement si Produse Industriale pentru Turism, care a construit, inainte de 1989, toate echipamentele si instalatiile de agrement prezente si astazi in parcurile din Romania). Dupa privatizare, impreuna cu activele (terenuri), aceasta a ajuns in proprietatea lui Omar Hayssam. In Capitala, acesta este al doilea caz-dupa parcul Bordei, situat tot pe malul lacului Floreasca- in care un parc risca sa fie desfiintat pentru a face loc unui complex de cladiri.

Situatia parcului Bordei va fi luata in discutie joi de consilierii municipali , iar daca acestia vor aproba Planul de Urbanism Zonal s-ar putea crea un precedent ce ar putea fi invocat si de cei care vor sa demoleze Patinoarul Floreasca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea