Social

#romance #violenta #fizica #verbala #partener

Una din trei romance, agresata de partenerul de viata

Una din trei femei din Romania a fost abuzata fizic si verbal de partenerul de viata . Cazurile s-au inmultit in ultima perioada, aceasta crestere fiind atestata de Jan Sorensen, coordonator ONU in Romania, cu ocazia lansarii campaniei "Femei in umbra . Umbre", informeaza NewsIn.

In 2007, au fost semnalate 5.800 de cazuri de femei abuzate, in timp ce in 2006 s-au inregistrat 5.200 de victime. Raportul arata ca in intervalul ianuarie-mai 2008 numarul violurilor soldate cu moartea victimei a fost cu 21% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2007.

"Din pacate, nu exista o reteta pentru a combate violenta impotriva femeii. Ceea ce putem face este sa intarim sistemul legislativ, sa introducem noi legi, mai dure si mai stricte", a precizat Sorensen. Campania "Femei in umbra. Umbre", care are ca scop combaterea violentei impotriva femeilor, se va desfasura pana pe 10 decembrie si va include difuzarea, pe postul national de televiziune si la cinematograful Union din Bucuresti, a sapte documentare despre femei care au supravietuit abuzurilor.

Potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), peste 70% dintre femeile decedate in urma unor acte de violenta au fost ucise de partenerii lor de viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea