Social

#minge fotbal #campionatul european de fotbal #tango 12

Un tango pentru Campionatul European de Fotbal

Poliuretanii imbunatatesc proprietatile directiei mingiei de fotbal "Tango 12" din Campionatului European

Ce au in comun tangoul, care provine din America Latina si mingea oficiala de fotbal cu acelasi nume, a Campionatului European de Fotbal? Fanii sunt cu nerabdare înca o data la vizionarea de jocuri captivante in stadioane, gradini bere si camerele lor de trai in timpul UEFA EURO 2012TM in luna iunie. Un castigator este deja asigurat - mingea cu numele evocator "Tango 12."

Aceasta minge de inalta tehnologie este rezultatul unei colaborari de lunga durata, dovedita, între adidas si Bayer MaterialScience, datand de la Cupa Mondiala de Fotbal din Mexic , 1986. O caracteristica speciala a Tango 12 este data de textura suprafetei care aminteste de structura denimului. Pe langa unele efecte interesante, optice si haptice, sunt esentiale , de asemenea, proprietatile de directie deosebit de bune pe care le are mingea. Scopul adidas este, de asemenea, de a face mingea chiar rotunda si sa se asigure ca isi pastreaza forma. Mai putine margini taiate si curbura mai mare, inseamna mai putine cusaturi si margini la exterior. Jucatorii de fotbal au mai multe sanse sa loveasca suprafete netede si, prin urmare, posibilitatea de a controla mingea cu precizie mai mare.
 

Design nou, tehnologie dovedita

Proprietatile mingiei de fotbal s-au imbunatatit continuu de la materialele sintetice care au fost folosite la inceput in tehnologia de fabricare. "Invelisul exterior al Tango 12 consta dintr-un total de cinci straturi de poliuretan, bazate pe materii prime din linia noastra de produse Impranil ®", explica Thomas Michaelis, manager de proiect pentru dezvoltare de la Bayer MaterialScience. "Aceste straturi asigura un contact optim cu piciorul jucatorului si un control foarte bun in toate conditiile meteorologice."

Pe partea superioara este un strat de spuma sintactica, aproximativ un milimetru grosime, format din milioane de celule umplute cu gaz. Mingea, prin urmare, isi recapata rapid forma sferica dupa ce a fost lovita, asigurand directia optima. Mingea este terminata cu trei straturi de poliuretan compacte, de grosimi diferite. Ele fac suprafata extrem de rezistent la abraziune si factori externi, dar de asemenea, extrem de elastica, asigurand mingea isi pastreaza aspectul sau unic pe termen lung.

Designul Tango Adidas 12 este o reminiscenta a clasicului "Tango", mingea folosita la Cupa Mondiala FIFA ™ si UEFA EURO ™, in turneele de la inceputul anilor 1980. Cu toate acestea, o caracteristica noua este referinta la cele doua natiuni gazda, Polonia si Ucraina, care sunt reprezentate prin culorile steagurilor lor.

Cea mai lunga etapa de testare din istoria dezvoltarii "Nicio minge Adidas nu a suferit vreodata o astfel de faza de testare intensiva ca Tango 12,", spune Harald Körger, responsabil pentru testarea mingei . Tango 12 a suferit de testare stricta in timpul fazei de dezvoltare de doi ani. Jucatori profesionisti si amatori din diverse cluburi şi asociatii din opt tari au testat calitatea mingei in utilizarea practica si, de asemenea, a fost supusa la teste de laborator complexe. Tango 12 este, prin urmare, bine rotunjita, in adevaratul sens al cuvantului. Iata de ce echipa poate obtine cele mai bune rezultate cu aceasta minge high-tech!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea