Social

#co2 #carburant #purificarea aerului #fibre de carbon

Un student britanic transforma CO2 in carburant

Un student britanic de la Royal College of Art din Londra, Chang-Yeob Lee, a realizat o instalatie pe care vrea sa o fixeze in jurul unei cladiri si care sa aspire CO2 din circulatia rutiera si sa il transforme in carburant.

Cladirea pe care tanarul vrea sa o foloseasca este turnul BT din Londra, care are o inaltime de 177 m si se afla situat intr-una dintre cele mai poluate zone din Marea Britanie.

Masinaria pe care studentul britanic a creat-o se numeste Synth(e)tech(e)cology si este formata din fibre de carbon pline cu nanotuburi de dioxid de titan. Conform tanarului, aceasta structura ar putea amesteca CO2 cu un catalizator, ceea ce ar face ca dioxidul de carbon sa se transforme in gaz natural ori metanol.

Potrivit lui Chang-Yoeb Lee, instalatia ce va fi amplasata pe turn va putea produce circa 100 de tone de metanol pe an si ar fi ideal ca aceasta sa fie instalata pe mai multe cladiri din Londra pentru a crea o retea de purificare a aerului mult mai eficienta.

Sursa foto: buymarijuanaseeds.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea