Social

#cancer #depistare cancer #test sang

Un simplu test de sange ar putea detecta cancerul si stadiul in care se afla

Cancerul si evolutia lui ar putea fi puse in evidenta de un banal test de sange, sustin cercetatorii de la Universitatea din Stanford, California. Acestia au dezvoltat un tip de test sangvin care poate diagnostica rapid cele mai comune tipuri de cancer si stadiul in care se afla in momentul testarii.

Metoda se bazeaza pe analiza ADN-ului eliberat in sange de celulele canceroase aflate in curs de divizare sau deja moarte. Testul ar puta da erori in ceea ce priveste pacientii aflati stadiu avansat sau terminal al bolii, deoarece nivelul ADN-ului in sangele acestora este redus.

Noul test indica si gradul de rezistenta al cancerului la tipurile de tratament la care este supus pacientul, permitand astfel medicilor sa stabileasca cel mai potrivit tratament oncologic pentru un bolnav.

Tipurile de cancer care au raspuns cel mai bine testului derulat la Stanford au fost cancerul de plamani, cancerul de prostata si cancerul de san, dar si leucemie, a carui influenta asupra calitatii sangelui este mult mai repede depistata.

Sursa foto: informededinburgh.co.uk

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.