Social

#italia #roman #inchisoare

Un roman a stat o saptamana in penitenciar, in Italia, din cauza unei confuzii

Un roman a fost arestat in Italia din cauza unei coincidente de nume. Florin Alexandru Gal a fost ridicat din dus si dus la politie, pentru ca numele lui semana cu al unui proxenet cautat de opt ani.

Florin Alexandru Gal a fost confundat cu Florin Cosmin Gal, un barbat cautat pentru proxenetism . Tanarul a fost luat pe sus de politia italiana si pus sa semneze o hartie prin care sa se recunoasca drept barbatul cautat de autoritatile italiene. Insa aceasta actiune nu este prima pe care romanul trebuie sa o suporte, din cauza numelui sau. In 2004 Alexandru a fost oprit la un control al Politiei Rutiere si dus intr-o cazarma a politiei italiene pana a fost verificat.

Potrivit Cotidianul, numele si datele personale ale celor doi romani au dat de furca autoritatilor italiene. Florin Alexandru Gal, 34 de ani, de loc din satul Iaz, judetul Salaj, a fost confundat cu Florian Cosmin Gal, tot 34 de ani, din Sebes, condamnat in lipsa in anul 2002 pentru emigratie si proxenetism si dat in urmarire generala . Insa intre Alexandru si Cosmin nu este doar o mica diferenta de nume, ci si de trei saptamani de viata, primul fiind nascut pe 12 iunie 1975, iar al doilea, pe 1 iulie 1975.

Verificat inca o data in 2004

Daca prima data a scapat fara sa fie arestat, a doua oara nu a mai fost la fel de norocos. Alexandru a fost ridicat de politia italiana dupa ce s-a cazat la un hotel de langa Palmi, acolo unde lucra, cu acte in regula, impreuna cu fratele sau. Pe 3 septembrie, inainte sa plece in cursa , a fost dus la sectie de niste politisti “ca sa faca o poza si sa isi dea amprentele”. Dupa ce a facut acest lucru a fost lasat sa plece acasa, desi amprentele nu iesisera bine la imprimanta. Florin a declarat pentru Cotidianul: “Inspectorul Antonio Pirrottina s-a uitat la mine si a zis cu scarba: «A, roman, numa’ probleme…”.

Aventurile nu se terminasera insa pentru el. Seara a fost luat pe sus de doi carabinieri imbracati civil si fara legitimatie si dus la cazarma. Aici a fost presat sa spuna ca este barbatul pe care ei il cautau de opt ani. “Tu esti Cosmin? Asa-i ca esti Cosmin? De ce nu recunosti? Unde ti-ai falsificat documentele?[…] Pirrottina ala mi-a spus cuvinte grele, s-a ridicat in picioare la un moment dat, m-am ridicat si eu… Mi-a aratat o ordonanta de arestare pe numele Florian Cosmin Gal si mi-a zis sa o semnez. N-am semnat-o. Apoi au scris o alta hartie, cu numele lui Cosmin, au pus si «alias Alexandru», adica eu, au trecut adresa mea si data lui de nastere, iar mai jos si pe-a mea. M-au pus iar s-o semnez si le-am zis ca nu e scrisa corect. Cum sa semnez asa ceva?”, a povestit, pentru Cotidianul, Alexandru.

O saptamana la penitenciar pentru coincidenta de nume

Pentru ca a refuzat sa recunoasca, Alexandru a fost dus la o inchisoare de maxima securitate de langa Milano si inchis la izolator, fara bani si fara dreptul de a da un telefon cuiva din familie. In acest timp, fratii lui il cautau disperati . Dupa mai multe amanari si tergiversari, au reusit sa ajunga la el. Apoi, dupa o saptamana, au reusit si sa-l elibereze, dupa interventiile Ambasadei, Consulatului si Ministerului roman de Externe.

Insa pentru ca a facut degeaba o saptamana de arest, Florin Alexandru Gal este hotarat sa dea in judecata autoritatile italiene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea