Social

#locuinta #masina #chirie #politist

Un politist doarme in masina, dupa 15 ani de munca

Criza economica ii face pe oameni sa doarma in masina. Un politist din Ilfov doarme in masina pentru ca statul nu ii mai acorda indemnizatia de chirie . Pentru ca veniturile familiei sunt mici, ei spun ca nu-si permit sa-si inchirieze nici macar o garsoniera .

Politistul spune ca situatia in care se afla i-a ajuns la os si de aceea s-a hotarat sa vorbeasca. Se numeste Teodor Macovei si este luptator de interventie rapida in Ilfov. El spune ca seara, dupa serviciu vine acasa, la masina in care doarme impreuna cu sotia, de cateva luni.

Potrivit Realitatea.net, politistul are un salariu de 2100 de lei, din care o treime ii plateste ca pensie alimentara . Ii raman 1400 de lei, la care se adauga venitul sotiei. Impreuna castiga putin peste 2.000 de lei, bani cu care nu-si permit inchirierea unei garsoniere si traiul pentru o luna de zile.

Macovei povesteste ca a ajuns in aceasta situatie dupa ce autoritatile au decis sa opreasca plata indemnizatiei de chirie pentru politisti. Iar cazul lui nu este singular, si alti colegi din Ilfov trecand prin aceeasi situatie. "La IPJ Ilfov sunt foarte multe cazuri deoarece au venit foarte multi colegi de la Politia de Frontiera. Aproape 70 de insi din IPJ ilfov sunt in acest caz si nu au cu ce sa-si plateasca chiriile", a precizat, pentru Realitatea.net, Nicolae Tiu, presedinte SNPPC Ilfov.

Potrivit autoritatilor, politistii nu mai primesc ajutor de chirie din luna iunie. In cazul lui Teodor Macovei, indemnizatia era de 500 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea