Social

Un nou spectacol la Circul Globus

Pe langa obisnuitele atractii furnizate in fiecare an de Galele Circului, editia din anul acesta a lansat noi stele in lumea show bizului: trupa de clowni Ciucureii veseli.

Umorul spumos, poantele de buna calitate si inspiratia de a creea comedie in orice situatie au fost factorii decisivi pentru ca ei sa devina personajele principale in noul super spectacol intitulat padurea fermecata.

Pentru mai multa culoare si consistenta a scenariului, in calatoria lor prin Padurea fermecata vor fi ajutati de trei ursitoare ce vegheaza in permanenta desfasurarea actiunii. Interpretate de Anca Sigartau, Maria Buza si Liana Lungu, ursitoarele vor canta live, vor dansa si vor fi nelipsite la ispravile Ciucureilor, veghind ca acestia sa nu se piarda prin capcanele Padurii fermecate.

Anca Sigartau nu este la prima colaborare cu Circul & Variete Globus, iar evolutiile ei de pana acum au aratat ca este o actrita cu mult talent, care poate sa cante live fara probleme. Maria Buza si Liana Lungu au roluri principale in spectacolul de cabaret Micul Paris, prima readucand in scena parfumul anilor ’40 prin interpretarea inegalabila a Mariei Tanase, iar ascultand-o pe a doua cantand La vie en rose, spre exemplu, ai impresia ca este Edith Piaf, in carne si oase.

Caile intortocheate ale Padurii fermecate ascund si momente exceptionale ale acestui nou spectacol. Rand pe rand, spectatorii vor descoperi numarul aerian pe esarfe al trupei Almas, o realizare deosebita a Amei Butoiescu ori zburatorii leaganului coordonati de George Dumitru. Ansamblul care executa in aer combinatii de salturi extrem de dificile s-ar putea spune ca este un „best of” al acrobatilor de la Circ & Variete Globus. Fratii Valentin si Catalin Badea, vin in spectacol cu o demonstratie de forta si echilibru: maini in maini.

Atractiile din arena continua cu numere de triplu trapez, creeat de Aurica Cornea, echilibristica piramidala conceput de Maria Lazar Augustin si bineinteles cu dresuri inedite, plus oaspetii din strainatate. Din Germania, il avem pe Jochen Krenzola care a adus cu sine o multime de pasari domestice, deosebit de simpatice, dar asta numai ca o completare a catorva specii de papagali tropicali si amazonieni , plus, pentru prima oara in Romania, un imens vultur plesuv.

Sandrine le Bris este o frantuzoiaca venita in Romania pentru a pregati o aparitie cu cea mai mica rasa de ponei, in contrast cu masivul armasar din rasa Shayer, singurul exemplar din Romania de acest gen, ce cantareste mai mult de o tona – o prietenie la extreme, cum s-ar putea zice. La capitolul dresuri, Romania este reprezentata de Mioara si Adrian, impreuna cu tigrii lor siberieni, un numar in premiera.

Asadar, la Circ & Variete Globus un nou eveniment cultural este gata sa castige sufragiile publicului, oferindu-i un show de mare amploare in care fortele artistice si logistice, tehnica moderna si impactul vizual cu o noua realizare de exceptie vin sa sustina cu fapte motivele pentru care suntem membrii ai Asociatiei Europene a Circului.

Vino pe 19 aprilie, de la ora 15:00, sa sarbatorim impreuna Ziua Europeana a Circului, la avanpremiera spectacolului Padurea fermecata. Tot in acea zi, de la distanta, publicul bucurestean va primi salutarile celorlalte circuri afiliate la Asociatia Europeana a Circurilor: Festival International du Cirque de Monte Carlo (Monte Carlo), Sirkus Finlandia (Circul National Finlandez), Koninklijk Theater Cafe (Amsterdam, Olanda), Stardust Circus International BV (Olanda), Circus Pinder – Jean Richard (Franta), Gran Circo Mundial (Spania), Cirque Arlette Gruss (Franta), Cirque Medrano (Franta), Circus Krone (Germania), Gebruder Knie (Circul National Elvetian), Nikulin Moscow Circus (Rusia), Circul Mare din Moscova (Rusia), Magyar Cirkusz es Variete KHT (Circul National Maghiar), Cirque d’Hivier Bouglione (Franta).

Realizatorii showului Padurea fermecata: regia, scenariul si designul de lumini: Brindusa Novac, costumele si coregrafia: Ama Butoiescu, coregrafie: Alice Visan, scenografia: Vlad Gabrielescu, Alice Mihai si Noni Molete, muzica : Tica Alexe , regia tehnica: Marian Peter, Gheorge Nastase, Mariana Ionescu si Augustin Pokluda.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea