Social

#avertizare meteo #canicula #cod portocaliu canicula

Un nou cod portocaliu de canicula. Temperaturile pot ajunge la 42 de grade!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis in aceasta dimineata o avertizare meteo cod portocaliu de canicula si disconfort termic. Avertizarea vizeaza Bucurestiul si 22 de judete din tara si este valabila pentru zilele de luni si marti.

"In intervalul 6 -7 august, canicula se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38-40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41-42 de grade. Miercuri, temperatura aerului va marca o scadere in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35-37 de grade", anunta ANM.

Avertizarea ANM este valabila pentru Bucuresti si urmatoarele judete: Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

Sursa foto: ANM

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea