Social

#botulism #matei bals #conserve de peste #thailanda #mort

Un mort si cinci internati la "Matei Bals" cu diagnosticul: botulism

La institutul " Matei Bals " din Bucuresti au fost internati sase muncitori dupa ce au mancat conserve de peste din Thailanda. Intoxicatia cu botulism a facut deja o victima: unul dintre cei sase a decedat.

Primul pacient, trasferat in Bucuresti de la Spitalul Pitesti, nu a putut fi salvat. Toxina botulinica i-a blocat muschii si a provocat un stop cardiorespirator.

"Pacientul decedat avea 44 de ani si a venit la spital direct in sectia de terapie intensiva , a fost ventilat mecanic, dar nu a putut fi salvat", a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" pentru Cotidianul.

Cei sase muncitori, cu varste intre 27 si 53 de ani, au mancat conserve de peste in sos tomat si in ulei din Thailanda. Cei cinci pacienti se afla acum in stare stabila, in continuare cu tratament la institutul de boli infectioase.

Botulismul este cauzat de o toxina care apare in conservele pastrate necorespunzator. Simptomele apar intre 12 si 36 de ore de la consumul alimentelor infectate, iar boala este rareori letala . Toxina este folosita si in tratamentele de frumusete pentru netezirea muschilor si eliminarea ridurilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea