Social

Un militar ucis si alti patru raniti, astazi in Afganistan

Inca un militar roman si-a pierdut viata in Afganistan . Ministerul Apararii Nationale a anuntat astazi ca un ofiter a fost ucis si alti patru militari au fost raniti astazi, in jurul orei 7.45 (ora Romaniei), in Afganistan. Cei patru militari raniti sunt in stare stabila, in spitalele aliate din Afganistan.

Trei dintre cei patru militari raniti au rani grave, iar al patrulea a suferit leziuni mai usoare. Ei au fost transportati cu doua elicoptere la spitalele militare iar astazi, in functie de rezultatul investigatiilor medicale, se va decide daca vor fi transportati la spitalul militar din Germania.

Ofiterul care si-a pierdut viata se numeste Iuliu-Vasile Unguras si conducea o misiune de patrulare pe autostrada A1 , Kandahar Kabul. El se afla intr-unul dintre cele patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevra, care efectueaza astfel de misiuni. Reprezentantii militari romani au anuntat ca la 20 kilometri nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, incidentul soldandu-se cu moartea capitanului roman si ranirea celorlalti patru ofiteri.

Capitanul Vasile Unguras facea parte din Batalionul 21 Manevra Predeal si se afla in Afganistan din ianuarie, dupa ce in urma cu trei ani participase la o misiune in Irak.

Saptamana trecuta, un alt militar roman isi pierdea viata in Afganistan. Tiberius Petre a murit pe 3 aprilie, in timpul unui schimb de focuri intre grupul de interventie rapida romano-american si insurgenti, care ii atacasera pe aliati.

Vasile Unguras este al treilea militar roman care isi pierde viata in Afganistan, de la inceputul anului. In perioada 2005-2009, datele oficiale arata ca zece militari si-au pierdut viata pe frontul afgan, alti 30 fiind raniti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea