Social

#submarin #nerpa #matelot #rusia

Un matelot a declansat sistemul antiincendiu de la bordul submarinului rus

Un membru al echipajului de pe submarinul nuclear rus Nerpa ar fi declansat sistemul antiincendiu de la bord, care a provocat sambata moartea a 20 de persoane, a anuntat joi comisia de ancheta a Parchetului rus, citata de agentiile ruse de presa, transmite AFP.

"Ancheta a stabilit ca un membru al echipajului, un matelot , a declansat sistemul antiincendiu la bordul submarinului, fara autorizatie si fara niciun motiv", a declarat un purtator de cuvant al Parchetului, Vladimir Markin, citat de agentia RIA Novosti. "Matelotul si-a marturisit deja vina", a adaugat el.

Victimele, trei ofiteri si 17 civili, au fost asfixiati inhaland freon emis la declansarea sistemului antiincendiu. Potrivit autoritatilor, insa, niciun incendiu nu a izbucnit la bord. Submarinul, a carei constructie abia se incheiase, facea teste in Marea Japoniei si avea numerosi ingineri si tehnicieni la bord. Autoritatile ruse au lansat o ancheta pentru "incalcarea regulilor de navigatie, antrenand, prin imprudenta , moartea unor persoane sau alte consecinte grave".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea