Social

# beneficii iaurt #dieta rapida #dieta #iaurt

Un iaurt pe zi! De ce recomanda medicii acest lucru

Pentru a avea o dieta sanatoasa, este necesar sa consumam un iaurt zilnic. In schimb, romanii consuma in medie un iaurt pe saptamana. 

Potrivit specialistului in nutritie, diabet si boli metabolice Nicolae Hancu, ultimele studii arata ca un roman consuma, in medie, un iaurt pe saptamana, lucru care contravine unei alimentatii echilibrate si creste riscul imbolnavirii cu diabet zaharat de tip II. Hancu recomanda consumul zilnic de iaurt, chiar si cate doua portii, dar in momente diferite ale zilei, relateaza Mediafax.

“Putem considera că lipsa consumului de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil, care este o boală chiar modernă, apoi poate să contribuie în mod perfid la deficitul global de calciu, contribuie la epidemia de diabet, pentru că, dacă se consumă iaurt în mod regulat, aproape zilnic, înseamnă că scade cu 28% riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II ”, a spus Hâncu, la finalul unei conferinte organizate la Cluj-Napoca, care a tratat obiceiurile alimentare ale românilor.

Hâncu a adăugat că iaurtul consumat regulat este recomandat şi în curele de slăbire, fiind de preferat “iaurtul de 3,4% grăsime, în locul celui degresat, deoarece iaurtul degresat nu este atât de gustos şi va fi consumat pe termen scurt".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea