Social

Un elicopter ucrainean cu 13 persoane la bord s-a prabusit in Marea Neagra

Un elicopter apartinand politiei de frontiera ucrainene s-a prabusit in largul unei insule din Marea Neagra joi, iar soarta a 12 dintre cei 13 pasageri nu este cunoscuta, a anuntat Ministerul ucrainean pentru Situatii de Urgenta .

Purtatorul de cuvant al ministerului, Ihor Krol, a declarat ca un pasager aflat la bordul elicopterului Mi-8 a fost salvat din largul insulei Poludenii, in apropierea orasului Odesa.
"Elicopterul zbura de la Odesa spre Insula Serpilor . Epava aparatului a fost observata. La bord erau 13 persoane. O persoana a fost salvata. Despre celelalte 12 persoane nu stim nimic", a precizat Krol.

Toate persoanele aflate la bordul aparatului, cu o singura exceptie, erau ofiteri militari.

Autoritatile nu au oferit detalii despre cauza accidentului, dar pentru zona respectiva fusese emis un avertisment de furtuna.

insula Serpilor a fost mult timp subiect de disputa intre Ucraina si Romania. Acum, cazul a ajuns in atentia tribunalelor internationale.

Contingentul de graniceri de pe insula este aprovizionat pe calea aerului.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea