Social

#castelul bran #bran #vampiri #iubitori de vampiri

Un castel din Romania, in randul fortaretelor recomandate iubitorilor de vampiri

"Castelul Bran, un edificiu mistrios si frumos". Asa descriu jurnalistii de la Daily Mail fortareata aflata in inima judetului Brasov. Ei o recomanda ca pe o destinatie fantastica pentru iubitorii de vampiri din intreaga lume.

"Castelul Bran, care este pozitionat pe un varf de colina de langa Brasov, in centrul Romaniei, a fost strans legat de Contele Dracula. Construit la inceputul secolului al XIV-lea, castelul este deschis publicului, vizitatorii avand posibilitatea sa cerceteze camerele care scartaie si pasajele intunecate", se arata in articolul publicat de dailymail.co.uk.

Potrivit britanicilor, turistii vor descoperi insa ca Dracula nu a existat. Faimosul vampir a fost creat de romancierul irlandez Bram Stoker. Dracula este un conte transilvan, stapan al unui castel ridicat pe un varf de stanca inalta, de unde strajuieste Valea Raului serpuind prin principatul Transilvaniei. Castelul Bran este insa singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, astfel ca lumea intreaga se refera la el ca fiind Castelul lui Dracula.

Castelul este unul dintre cele mai vizitate complexe muzeale din Romania. In 2013, Castelul Bran a inregistrat peste 490.000 de vizitatori. Strainii au reprezentat 68% din numarul total al vizitatorilor.

Sursa foto: liffbari.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea