Social

Un cadru didactic nu poate deveni profesor universitar daca un student nu ii face o buna evaluare

Dupa ce cadrele didactice sunt in continuare umilite prin proasta salarizare din invatamant, iata ca au ramas batute in cuie si ultimele criterii de evaluare pentru conferirea titlurilor de profesor universitar, conferentiar si cercetator stiintific, aprobate de catre fostul ministru al educatiei, Mircea Miclea . Mai exact, unul dintre aceste criterii stipuleaza: "In evaluarea activitatii didactice se iau in considerare si evaluarile din partea studentilor". Cu alte cuvinte, daca unui student nu ii place de ochii cadrului didactic in cauza sau daca acesta din urma nu intra in santajul notelor de la examene, este clar ca profesorul nu va primi nici o evaluare obiectiva, necesara actului de promovare. Prin urmare, pentru acest an universitar acest criteriu de evaluare ramane perfect valabil, doarece actualul ministru, Mihail Hardau, nu a facut nici un demers legislativ in vederea eliminarii acestuia. Mai mult, ca un paradox al situatiei, aflam ca "procesul de evaluare devine complet transparent".

In opinia Directiei generale pentru invatamantul superior, cele mai grele Criterii de evaluare sunt cele pentru functia de profesor universitar. Astfel, "in concordanta cu noile reglementari, o functie de profesor universitar se poate ocupa numai daca un candidat la acest titlu are prestigiu international exprimat prin: un grant castigat prin competitie internationala, studii cuprinse in bazele de date internationale", se precizeaza in comunicatul oficial al Ministerului Educatiei si Cercetarii. De asemenea, dobandirea calitatii de profesor universitar inseamna automat dobandirea dreptului de conducere de doctorat, dupa model american. Exercitarea efectiva a acestui drept se va face numai cata vreme un profesor universitar este angajat sau asociat al unei institutii acreditate pentru programe de doctorat. Totodata, a mai fost instituita si "o evaluare calitativa a contributiunilor la postul de profesor, comparandu-se autoevaluarea candidatului cu continutul lucrarilor stiintifice proprii de maxima relevanta".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea