Social

#15 mai #stare de alerta #coronavirus #stare de urgenta #schimbari

Ultima zi de stare de urgenta! Ce se va intampla de maine, 15 mai

Au trecut doua luni de cand Romania a anuntat starea de urgenta, iar oamenii nu au mai avut voie sa iasa din case, decat pentru a-si face aprovizionarea alimentara si pentru a merge la farmacie. Sau pentru situatii de urgenta, ori plimbari in jurul blocului.

 

Dupa doua luni Romania va iesi din starea de urgenta. De maine, 15 mai, se vor aplica, treptat, masuri de relaxare. Vor exista in continuare restrictii, deoarece pericolul nu a trecut, insa oamenii vor putea sa iasa din nou din casa pentru a se plimba in parc. Iar altii se vor reintoarce la locurile de munca.

Vor exista insa si obligatii care trebuie respectate de toata lumea cu sfintenie. Din 15 mai, toata lumea TREBUIE sa poarte masca de protectie in spatiile inchise (magazine, mijloace de transport in comun, la birou, etc.). In plus, romanii TREBUIE sa respecte ditanta sociala de 1,5m fata de alte persoane.

Starea de alerta le va permite romanilor sa se deplaseze in localitate fara a completa declaratia pe propria raspundere. In schimb, deplasarile in afara localitatii sunt in continuare interzise, cu mici exceptii. In acest caz, cand o persoana paraseste localitatea trebuie sa completeze o declaratie pe proprie raspundere.

Tot din 15 mai se redeschid magazinele care au intrare directa din strada si mall-urile cu suprafete de pana in 15.000 mp, dar si terasele. Si tot incepand cu aceasta data, oamenii vor putea participa la slujbe, insa numai in exteriorul bisericilor, respectand regulile de distantare sociala de 1,5 metri si purtand masca de protectie.

Pana in prezent, pe teritoriul tarii noastre s-au inregistrat peste 1.000 de decese din cauza coronavirusului, iar peste 16.000 de persoane au fost infectate.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea