Social

Ultima strigare pentru declaratiile de venit

Maine, este ultima zi in care contribuabilii isi pot depune la administratiile financiare declaratiile de venit pe anul trecut .

Pentru a face fata afluxului de persoane, administratiile financiare vor fi deschise pana la ora 19.00. Formularele pot fi trimise si prin posta.

Cu cateva zile inainte de expirarea termenului pana la care pot fi depuse declaratiile de venit, in fata sediilor administratiei financiare incepe fierberea. "Te-ai semnat ? Pune si data de azi!", „Pai nu mi-ai zis ca le-am gresit si trebuie sa le completez din nou?!"

In fata Administratiei Finantelor Publice Sector 4, de pe Brancoveanu, doua doamne se ciorovaiesc amical. Completeaza declaratiile de venituri si, ca-n fiecare an, asta e o adevarata aventura. „Hai, tu, ca atata i-am luat pe luna, 400 de euro, da’ nu stiu cum sa scriu aici", se lamenteaza una dintre ele, care a avut chiriasi, si cauta cu privirea ajutor la o masa din apropiere.

In fata cladirii au fost instalate trei mese din lemn, cu scaune si canapele, ca sa se mai descongestioneze situatia din interior, unde-i multa lume si e cald.

1.500 de declaratii pe zi


„Desi plicurile cu declaratii au fost trimise la jumatatea lunii aprilie, oamenii vin tot pe ultima suta de metri. In ultimele 7-8 zile lucratoare s-a venit masiv, iar astazi e cea mai aglomerata zi de pana acum.
Estimam ca azi isi vor depune declaratiile in jur de 1.500 de persoane si ca-n urmatoarele zile vom atinge un varf de 2.000", ne-a precizat Constantin Dascalu, sef Serviciu Gestiunea declaratiilor Persoane fizice. Potrivit lui Dascalu, sunt doua intervale orare de varf: 10-12 si 15.30 – 17.

Cine depune declaratii


Cei care nu au primit prin posta formularele le pot descarca de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.mfinante.ro, sectiunea "Asistenta contribuabili" ( formularul 200 ). Dupa completare, formularele pot fi trimise prin posta cu pastrarea recipisei sau depuse direct la administratiile financiare.

Obligatia de a depune declaratiile de venit revine persoanelor care au realizat venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din inchirieri, arenda , din activitati agricole, din actiuni sau din operatiuni cu valuta la termen. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0314.039.160.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea