Social

#regii romaniei #funeralii regina ana #inmormantare Regina Ana #Regina Ana

Ultima regina a Romaniei. Alteta Sa Ana, condusa pe ultimul drum

Regina Ana este dusa astazi pe ultimul drum. Sotia regelui Mihai, aceasta a fost cunoscuta pentru bunatate, generozitate si spiritul sau viu, fiind un valoros ambasador al romanilor, cu toate ca nu a pus piciorul in Romania pana dupa anii 90. 

Mii de oameni s-au perindat prin fața catafalcului pentru a-și lua rămas bun de la soția lui Mihai I. La 78 de ani de la ultimele funeralii regale, cele ținute pentru Regina Maria, România isi conduce pe ultimul drum o alta fata regala, in timp ce 13 august a fost declarată zi de doliu național.

De la funeralii lipsesc Regele Mihai, care nu a putut veni in Romania din cauza starii sale de sanatate precare, dar si una dintre fiicele cuplului regal, care se afla peste ocean. Irina Walker locuieste in SUA si a precizat ca nu poate veni sa-si ia ramas bun de la mama sa din motive personale. 

Membrii Familiei Regale s-au așezat la căpătâiul Reginei Ana, în așteptarea slujbei religioase ortodoxe ținute de Patriarhul Daniel. Reprezentanților Familiei Regale a României li s-au alăturat membrii Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei și Germaniei, ai Familiilor Regale ale Olandei, Belgiei, de Luxemburg, de Baden, de Württemberg şi de Bourbon-Parma, precum şi ai Familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg şi de Schaumburg-Lippe.

Regina Ana a murit la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Elvetia, pe 1 august.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea