Social

#cancer oral #probleme stomatologice #stomatologie #diabet

Uimitor! Problemele stomatologice, semn de boli grave!

Stiai ca respiratia neplacuta poate ascunde boli de inima? Gura este o glinda a intregului organism, astfel ca probleme minore la nivelul danturii sau a gingiilor pot fi semnalul pentru afectiuni periculoase, scrie dailymail, citandu-l pe stomatologul Sameer Patel.

Daca gura continua sa aiba un miros neplacut chiar si dupa ce ti-ai periat dintii si limba, e posibil sa ai o afectiune la ficat, o indigestie sau probleme la stomac, atentioneaza specialistul.

Daca ai gura uscata, poate fi semnul unui diabet inca nedepistat. Boala face ca vasele de sange din glandele salivare sa se ingroase si sa produca mai putina saliva. Mai mult, daca te-ai pomenit cu o afta care nu dispare in cel mult doua saptamani, cel mai bine ar fi sa mergi la doctor, pentru ca ai putea prezenta simptomele unui cancer oral.

Iti sangereaza gingiile, iar gura are un miros nu tocmai placut? E un posibil semn de gingivita. Atentie mare! Atunci cand e netratata, aceasta afectiune se poate transforma in parodontoza. Iar daca iti scrasnesti dintii in somn si ti-i tocesti, ai putea suferi de un stres emotional si psihologic care trebuie tratat de catre un specialist.

Sursa foto: iwritefamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea