Social

#tulpini coronavirus # restrictii calatorie #coronavirus #uniunea europeana

UE cere limitarea calatoriilor neesentiale intre tarile membre! Franta impune restrictii, inclusiv pentru Romania

Uniunea Europeana cere limitarea calatoriilor in tarile europene pentru a preveni raspandirea virusului, dar mai ales a mutatiilor pe care acesta le sufera.

Astfel, UE face apel catre evitarea calatoriilor neesentiale printr-o conferinta cu cele 27 de state membre, motivand ca situatia sanitara este  "foarte grava".

Potrivit AFP, citata de Agerpres, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat joi seara, dupa recomandarile Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), ca "toate calatoriile neesentiale trebuie puternic descurajate". "Suntem tot mai ingrijorati pe tema diferitelor mutatii" ale coronavirusului, a recunoscut Ursula von der Leyen.

Ea a propus o noua definitie mai exacta a zonelor de risc din punct de vedere sanitar, cu o noua categorie "rosu inchis". In cadrul UE, calatorii provenind din acest regiuni ar putea fi supusi obligatiei de a face un test inainte de plecare si de a intra in carantina la sosire.

In ce priveste tarile din afara UE, "propunem masuri suplimentare de securitate pentru calatoriile esentiale spre Europa, de exemplu cerand un test inainte de plecare", a adaugat ea.

Franta impune restrictii

Ulterior anuntului facut de UE, Franta a anuntat ca va impune restrictii calatorilor incepand de duminica. Toti cei care vor sa ajunga pe teritoriul Frantei trebuie sa prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore inainte de plecare.

Tarile UE au inasprit restrictiile din cauza mutatiilor virusului

Tarile din UE sunt tot mai ingrijorate de mutatiile suferite de coronavirus (tulpina britanica si cea sud-africana), care sunt mult mai contagioase si se raspandesc mult mai usor. Din aceasta cauza au inasprit restrictiile. Portugalia a anuntat inchiderea scolilor iar Olanda a interzis circulatia pe timp de noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea