Social

UDMR Cluj isi pensioneaza consilierii

Doar unul dintre actualii consilieri judeteni ai UDMR are sanse sa se regaseasca in viitorul legislativ judetean. Presedintele filialei clujene a UDMR, consilierul local Attila Laszlo, a declarat ca jumatate dintre consilieri se vor pensiona sau se vor retrage din viata politica . Printre acestia se numara si cei doi vicepresedinti pe care ii are UDMR in Consiliul Judetean Cluj, Sandor Kerekes, si Karoly Palfi.

"Domnul Kerekes chiar spune ca, in urma cu 12 ani, el era cel care dadea cu pumnul in masa pentru ca cei in varsta sa ii lasepe tineri sa faca politica. Acum, dupa trei mandate, a decis sa se retraga", a spus Attila Laszlo. Sandor Kerekes si Karoly Palfi se vor pensiona, la fel cum va face si colegul lor, Istvan Szekely. Un alt consilier judetean, Daniel Marton, a decis sa candideze pentru primaria comunei Sic.

Nu vor mai candida nici consilierii Sigismund Petho, care se va pensiona, si Andrei Lakatos. Ultimul ar putea candida pentru functia de primar in Sancraiu, comuna locuita de o majoritate de etnie maghiara. Dintre cei doi consilieri ai UDMR care raman in cursa pentru administratia judeteana, Pal Vancsa va deschide lista candidatilor pentru Consiliul Local Dej si, daca formatiunea sa va obtine un post de viceprimar , probabil ca va prefera sa continue in administratia locala.

In schimb, consilerul judetean Jeno Matis, fost deputat, ar dori sa candideze chiar pentru presedintia Consiliului Judetean. Tot pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Cluj ar dori sa candideze actualul viceprimar al Clujului, Janos Boros, precum si actualul deputat Levente Mate. Lista finala a candidatilor judeteni ai UDMR va fi stabilita duminica.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea