Social

#ambasador ucraina #criza gazelor #vladimir putin #gazprom

Ucraina spera ca Romania isi va mentine pozitia echilibrata in criza gazelor

Kievul spera ca sunt exagerate afirmatiile potrivit carora Romania ar impartasi viziunea Rusiei - aceea ca Ucraina poarta responsabilitatea crizei gazului - si spera ca Romania si-a mentinut pozitia echilibrata manifestata pana acum.

Ambasadorul ucrainean la Bucuresti, Markian Kulik, a explicat intr-un interviu acordat NewsIn care este pozitia Ucrainei fata de toate acuzatiile care i se aduc tarii sale si a subliniat ca apreciaza atitudinea si reactiile Romaniei pe parcursul acestei crize, mai ales dupa propunerea de "nerefuzat" despre care a vorbit la un moment dat premierul rus Vladimir Putin.

"In loc sa fie furnizat intreg volumul de gaz care este necesar pentru a asigura livrarile catre tarile europene, Rusia a inceput sa joace acest joc prin care a furnizat numai 76 de milioane de metri cubi pe zi - adica nici macar o treime din volumul normal - cerand furnizarea prin rute complicate...", a explicat ambasadorul ucreainean. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea