Social

#mamaia #alge #turisti

Turistii din Mamaia alungati de alge

Litorul romanesc este invadat de alge . Directiei Apelor Dobrogea Litoral cere turistilor sa elibereze plaja la ora 18 pentru a facilitat accesul echipelor de curatare.

900 de tone de alge au fost stranse de pe plaje, luni noaptea. In total de la inceputul anului au fost stranse aproape 24.000 tone de alge, fata de 16.000 tone, stranse anul trecut in aceeasi perioada.

Cauza invaziei pare a fi cutremurul. "Pe fondul cutremurului inregistrat in Marea Neagra, a fost creata o hula de fund care a generat un grad ridicat de agitatie a marii. Valurile de intensitate mare au condus la ruperea vegetatiei marii si implicit la aducerea unor cantitati mari de alge la linia tarmului", a spus Catalin Anton, purtator de cuvant al DADL.

In Mamaia, exista un singur punct de acces pentru utilajele grele pe plaja, astfel incat ele trebuie sa strabata toata linia tarmului pentru a culege algele din capatul de nord al statiunii.

Suplimentarea utilajelor si a muncitorilor nu a fost deajuns pentru a curata flora marina pe timpul noptii, asa ca Directia a facut un apel catre turisti de a parasi plaja mai repede. "Solicitam intelegere din partea turistilor sa permita interventia utilajelor pe plaje dupa ora 18.00 si sa elibereze zonele de plaja pe care se lucreaza. In acest mod se poate interveni eficient si intr -un timp cat mai scurt".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea