Social

Turismul infloreste de Sf. Valentin

Touroperatorii sustin ca numarul excursiilor a crescut in acest an cu circa 25% fata de 2006. „Cererile de Valentine ’s Day nu sint numeroase, dar totusi inregistreaza o crestere de circa 25% fata de anul precedent. Clientii calatoresc in Romania sau in strainatate pentru Valentine's Day , dar nu intr-un numar foarte mare“, a declarat agentiei MEDIAFAX purtatorul de cuvint al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu. Dintre cei care prefera destinatiile locale, majoritatea opteaza pentru un minisejur pe Valea Prahovei, in Predeal sau in Poiana Brasov, preturile fiind cuprinse intre 100 si 250 de euro de persoana. Dincolo de controversele legate de „nationalitatea“ acestei sarbatori, Valentine’s Day este o sursa de venituri, iar hotelurile au partea lor de cistig. La International Sinaia, de exemplu, o camera dubla costa 290 de lei pentru o noapte, daca este rezervata online, tariful acoperind cazarea, micul dejun, accesul la centrul SPA, dar si „un mic-dejun indragostit in camera, o cina romantica la lumina luminarilor la piscina, o baie cu spuma si multe petale de trandafir“, potrivit reprezentantilor hotelului. La hotelul Europa din Eforie Nord , o noapte de cazare in camera matrimoniala, cu cina „romantica“, mic-dejun in camera, acces la piscina, cos cu fructe, sticla de sampanie si hidromasaj cu saruri, costa 89 de euro de persoana, dar exista si posibilitatea de a reduce timpul alocat acestui eveniment si la doar citeva ore petrecute intr-un restaurant. Alternativa externa Exista insa si un numar mic de persoane care profita de Sf. Valentin pentru o calatorie de citeva zile in strainatate, mai ales la Paris, Venetia, Praga, Barcelona sau la Viena, orase care nu lipsesc niciodata din topurile celor mai romantice destinatii. Cei care vor sa isi aminteasca de vara pot opta pentru zone mai calde, cum ar fi Insula Tenerife. Un sejur de 4-5 zile costa de obicei intre 300 si 500 de euro de persoana, pretul incluzind si o serie de „servicii“ specifice momentului, precum ornarea camerei cu inimioare de plastic, o sticla de sampanie sau un masaj in doi. „ Valentine's Day coincide si cu perioada Carnavalului de la Venetia, asa ca agentiile de turism au pregatit pachete speciale, pornind de la 400 de euro de persoana pentru sase nopti“, a spus Badulescu.

Trimite o felicitare animata de Ziua Indragostitilor felicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilor felicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilorfelicitari de Ziua Indragostitilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea