Social

Turcii au luat foc: Ioan Becali e "un hot"

Influentul cotidian turc Hurriyet a facut ieri o analiza a motivelor pentru care fotbalistii romani nu mai au cautare pe malul Bosforului si a ajuns la concluzia ca principalul vinovat este impresarul Ioan Becali. Comisioanele mari cerute de impresar si valoarea scazuta a jucatorilor adusi la Galatasaray i-au facut pe baskani, in cele din urma, sa se orienteze spre alte surse. Ziaristii turci dau astfel dreptate cotidianului nostru, care ajunsese marti la aceeasi explicatie a fenomenului.

Hurriyet se poarta fara menajamente cu omul care, in ultimii ani, a incasat de pe urma transferurilor de fotbalisti romani in strainatate mai mult chiar decit cluburile. Cel care i-a racit pe ros-galbeni de romani si chiar i-a adus in situatia sa-i urasca este Giovanni Becali . El a pacalit gruparea Galatasaray la toate transferurile, se afirma in Hurriyet. Jurnalistii turci citeaza surse din conducerea clubului cind urmeaza firul evenimentelor. Ruptura dintre Galata si procurator s-a produs atunci cind Becali a facut apel la UEFA pentru ca echipa din Istanbul sa le plateasca lui Hagi si lui Popescu restantele de 1,5 milioane de dolari, respectiv 750.000 de dolari.

Comisioane uriase

Conducerea a avut multe dureri de cap din cauza acestei probleme si a fost nevoita sa se zbata luni intregi, mentioneaza ziarul citat, care dezvaluie ca Ioan Becali a primit comisioane in valoare de 538.000 de dolari doar de pe urma transferurilor lui Florin Bratu si Ovidiu Petre . De-a lungul timpului, el le-a vindut insa turcilor mai multi jucatori. Hurriyet scrie ca Ozhan Canaydin, presedintele gruparii Galatasaray, le-ar fi spus unor apropiati ca Becali este un hot! Cotidianul turc precizeaza ca oficialii Galatei au renuntat la Mihaita Plesan deoarece acest jucator este impresariat de Becali si Hagi este prieten apropiat cu impresarul.

Impresarul da vina pe Lucescu

Intr-o declaratie incredintata Mediafax, Becali arunca pisica in curtea lui Mircea Lucescu. Probabil ca si declaratiile defaimatoare ale lui Lucescu la adresa fotbalului turc au contribuit, spune impresarul, desi articolul din Hurriyet nu pomeneste nimic despre antrenor. Becali spune ca, de fapt, el este bun prieten cu Ozhan Canaydin si nu crede ca acesta l-ar fi facut hot. Galata mi-a dat comisioane de 3-4 milioane de dolari, dar nu cred ca din cauza asta au ei acum datorii de 70-80 de milioane. Nu-i adevarat ca i-am pacalit. Cu mine au avut numai de cistigat!, s-a laudat impresarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea