Social

Turcia s-a calificat in semifinale

Echipa nationala a Turciei a invins in sferturi Croatia , vineri, scor 4-2, dupa executarea loviturilor de departajare, si va intalni Germania in semifinalele Campionatului European.

CROATIA - TURCIA 0-0, 1-1, 2-4 (Klasnic 119 / Semih 120)

La lovituri de departajare pentru croati a transformat Srna si au ratat Modric, Rakitic si Petric, in vreme ce pentru turci au marcat Turan, Semih si Altintop.

Croatia: Pletikosa - Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic - Srna, Modric, N. Kovac, Rakitic - Kranjcar (Petric 65), Olic (Klasnic 98). Selectioner: Slaven Bilic

Turcia: Rustu Recber - Hamit Altintop, Gokhan Zan, Emre Asik, Hakan Balta - Mehmet Topal (Semih 76) - Sabri, Tuncay Sanli, Arda Turan - Kazim Kazim (Ugur Boral 61), Nihat (Gokdeniz 117). Selectioner: Fatih Terim

Cartonase galbene: Tuncay Sanli 27, Arda Turan 49, Ugur Boral 89, Emre Asik 107

Arbitri: Roberto Rosetti - Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (toti Italia)

Stadion: Ernst Happel (Viena)

Spectatori: 53.000

Cum s-au marcat golurile

1-0, min 119: Rustu a iesit gresit pe partea stanga, Modric a fost mai rapid, a preluat mingea, a centrat in careu, iar Klasnic a inscris cu o lovitura de cap din sase metri.

1-1, min 120: Turcia a reusit sa egaleze prin Semih chiar in momentul in care arbitrul se pregatea sa fluiere finalul intalnirii, dupa ce a fost lansat chiar de portarul Rustu.

In minutul 62, Srna a centrat in careul turc, Olic a reusit sa inscrie, insa golul sau a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid.

Prin calificarea in sferturile de finala ale acestui turneu final, cele doua reprezentative au reusit sa isi egaleze cea mai buna performanta la un Campionat European . Croatia ajunsese in sferturi in editia din 1996, in timp ce turcii se calificasera in 2000.

Aceasta a fost a doua intalnire dintre cele doua nationale la un turneu final de Campionat European, dupa ce pe 11 iunie 1996, Croatia a invins Turcia cu 1-0, la Nottingham , intr-un joc din cadrul Grupei D. Singurul gol a fost marcat de Goran Vlaovic in minutul 86.

 

Suporterii croati au aprins torte in mai multe randuri pe durata desfasurarii partidei, lucru interzis de regulament. Federatia croata a fost amendata de curand cu 5.000 de euro de UEFA din acelasi motiv, dupa ce fanii au aprins fumigene in disputa cu Austria, din cadrul grupelor.

In urma avertismentelor primite in acest meci, fotbalistii Arda Turan, Emre Asik si Tuncay Sanli vor rata partida din semifinale, contra Germaniei, din cauza cumului de cartonase galbene, la fel ca si portarul Volkan, eliminat in ultima partida din grupa, cu Cehia, care a primit doua meciuri suspendare. In schimb, va reveni Mehmet Aurelio.

In semifinale, nationala Turciei va da piept cu reprezentativa Germaniei, la Basel, pe St. Jakob Park. Partida se va disputa pe 25 iunie de la ora 21:45.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea