Social

# tulpina romaneasca covid #rezistenta vaccin #tulpina romaneasca #tulpina covid #covid #mutatii

Tulpina romaneasca, mutatia Covid care alarmeaza o lume intreaga! Vaccinurile au eficienta redusa in fata acesteia

Explozia de infectari din valul patru este un semnal de alarma pentru intreaga lume. Transmiterea accelerata a virusului si numarul mic de persoane vaccinate din Romania ar putea da nastere unei noi mutatii a coronavirusului.

 

Potrivit specialistilor in boli infectioase, in Romania ar putea sa apara o noua tulpina, mai rezistenta si cu o transmisabilitate mai mare. Exact asa cum s-a intamplat si in cazul variantei Beta, care a aparut in Marea Britanie, in urma focarelor scapate de sub control.

Din cauza numarului mare de persoane infectate, tulpina poate deveni mai agresiva, afectandu-i si pe cei vaccinati, intr-o masura mai mare decat tulpinile actuale. Persoanele infectate cu tulpina romaneasca ar putea avea simptome asemanatoare celor pe care le are o persoana nevaccinata infectata. 

"Cea mai mare teama a mea este posibilitatea de a se dezvolta o tulpina autohtona pe acest fond si s-o luam de la capat. Noile variante s-au selectat in tarile si teritoriile unde virusul s-a raspandit necontrolat. (...) Asta ar fi cea mai mare tragedie care ar putea sa se intample. Din pacate, suportam cu totii consecintele lipsei de decizie ", a declarat medicul Gindrovel Dumitra.

La randul sau, medicul Emilian Popovici a recunoscut ca exista posibilitatea de "a aparea o varianta romaneasca, dar asta ar fi un cosmar".

Expertii spun ca mutatiile severe ale virusului s-au produs acolo unde pandemia a scapat de sub control, cum s-a intamplat in Africa de Sud, Brazilia si India. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea