Social

#Regina Ana Peles #Regina Ana inmormantare #Regina Ana

Trupul neinsufletit al reginei Ana, adus astazi in tara

O aeronava Tarom va aduce, marti, in tara, sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana, urmand ca pe parcusul a patru zile sa aiba loc ceremonii la Castelul Peles, la Palatul Regal si la Curtea de Arges, unde regina va fi inmormantata.

Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandarii medicilor. Vor fi insa prezente patru dintre cele cinci fiice ale cuplului regal, precum si nepotul Nicolae Medforth-Mills, relateaza news.ro.

La aeroport va fi rostita o rugaciune catolica de catre IPS Ioan Robu, in prezenta reprezentantului BOR.

“In ziua de marti, 9 august, la ora 15:15, sicriul cu trupul neinsufletit al regretatei suverane va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu masina la Castelul Peles. Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si a Familiei Regale, a reprezentantilor institutiilor statului si a membrilor Casei Majestatii Sale Regelui”, anunta un comunicat de presa al Casei Regale.

La Peles va fi oficiata o slujba ortodoxa de catre IPS Nifon, in prezenta IPS Ioan Robu, iar in Sinaia vor suna clopotele tuturor bisericilor ortodoxe si ale bisericii catolice.

De marti, ora 17:00, pana miercuri, ora 18:30, sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles, unde sunt asteptate oficialitatile pentru a transmite condoleante.

Sicriul va fi transportat miercuri seara de la Peles la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Capitala.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul reginei Ana vor putea veni, joi si vineri, de la ora 8:00 la ora 22:00.

Sambata, la ora 10:55, sicriul va fi pus pe un catafalc in Piata Palatului Regal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea