Social

#trupe romanesti irak #acord romania irak #romani irak

Trupele romanesti raman in Irak si in 2009

Bagdadul si Bucurestiul vor semna, miercuri, un acord pentru a autoriza prezenta trupelor romane in Irak dupa 31 decembrie, data la care expira mandatul ONU, relateaza AFP.

Tot miercuri, Guvernul irakian va semna acorduri similare cu Salvador , Estonia si NATO, care au contingente de cateva sute de soldati.

Numarul militarilor romani aflati in prezent in Irak se ridica la 498, potrivit site-ului Ministerului Apararii. Surse neoficiale de la Bagdad au confirmat ca negociatorii romani au parasit marti seara capitala irakiana, dupa o lunga runda de negocieri, transmite corespondentul RRA.

Guvernul irakian a semnat marti seara, in extremis, acorduri si Australia si Marea Britanie pentru a autoriza prezenta trupelor acestor doua tari in Irak dupa 31 decembrie, potrivit AFP.

" Ministrul apararii , Abdel Qader Mohammed Jassem Obeidi, in numele Guvernului irakian, a semnat un acord cu Marea Britanie care va intra in vigoare la inceputul noului an", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, generalul Mohammed Al-Askari. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea