Social

Trupele ONU se retrag din nordul Mitrovita

Politia ONU a primit ordinul de a se retrage astazi din partea nordica a orasului divizat etnic Kosovska Mitrovita, dupa ce trupele NATO din Kosovo au fost atacate cu arme de foc.

Un purtator de cuvant francez al organizatiei nord-atlantice a declarat ca soldatii NATO au fost tinta focurilor de arma ale sarbilor din Kosovska Mitrovita. Mai multe confruntari violente au avut loc in regiune in ultima saptamana, pentru aplanarea acestora fiind necesara interventia trupelor ONU si KFOR .

Violentele cresc in intensitate din nou in Kosovo, noi incidente avand loc in orasul Mitrovita, din Kosovo. In aceasta dimineata politia ONU si trupele KFOR au preluat controlul asupra a doua cladiri ale tribunalului ONU care fusesera ocupate de sarbi in urma cu trei zile.

Mai multe blindate cu militari occidentali au blocat drumurile de acces spre tribunal iar trupele de securitate au arestat mai multi protestatari. Mai multi tineri sarbi au ripostat si au aruncat cu pietre si petarde spre soldati in timp ce convoiul ONU in care se aflau persoanele arestate a fost atacat de un alt grup de sarbi.

In urma acestor violente politia MINUK a primit ordinul de a se retrage din nord din cauza revoltelor violente in desfasurare, conform declaratiilor unui purtator de cuvant al misiunii ONU din capitala Kosovo.

Manifestantii sarbi cer ca tribunalul sa fie plasat sub autoritatea statului sarb, care nu recunoaste independenta Kosovo proclamata la 17 februarie.

Astazi se implineste o luna de la proclamarea independentei noului stat balcanic. Pe 17 februarie Kosovo a anuntat ca devine stat, independenta fiindu-i recunoscuta de Washington si de principalele tari UE. Serbia, Rusia si Romania resping independenta, considerand-o ilegala.

Violente in Kosovo


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea