Social

#trump #critici #donald trump #medici

Trump, criticat de medici! A propus injectarea cu dezinfectant ca tratament impotriva coronavirusului

Donald Trump, presedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a sugerat sa se faca cercetari pentru a stabili daca coronavirusul poate fi tratat prin injectarea de deinfectant in organism. Aceasta propunere a atrat numeroase critici ale medicilor la adresa presedintelui.

Tot ca masura de tratare a pacientilor, Trump a propus iradierea acestora cu lumina UV.

„Deci, sa presupunem ca aplicam corpului ceva colosal - fie ca sunt ultraviolete sau doar lumina foarte puternica - si cred ca ati spus ca nu a fost verificat, dar veti testa”, a spus presedintele catre medicul Deborah Brix, coordonator la Casa Alba pentru raspunsul la coronavirus.

El a continuat: „Apoi am spus, presupunand ca lumina este adusa in interiorul corpului, ceea ce puteti face fie prin piele sau in alt fel. Si cred ca ati spus ca veti testa si asta. Suna interesant”.

„Apoi vad ca dezinfectantul il distruge intr-un minut. Un minut. Exista vreo cale sa putem face asta, prin injectare sau aproape o curatare? Asadar, ar fi interesant de verificat asta”.

Un jurnalist a spus la conferinta ca remarcile spontane ale presedintelui ar putea raspandi o dezinformare periculoasa.

In acelasi timp, medicii avertizeaza ca ideea lui Donald Trump ar putea avea rezultate fatale.

Pneumologul Vin Gupta a declarat pentru NBC News: “Aceasta idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curatare este iresponsabila si periculoasa. Este o metoda comuna la care apeleaza oamenii cand vor sa se sinucida”.

Kashif Mahmood, medic in Charleston (Virginia de Vest), a scris pe Twitter: “Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant in plamani sau folosirea de raze UV pentru a trata Covid-19. Nu ascultati sfaturi medicale venite de la Trump”.

John Balmes, penumolog la Zuckerberg San Francisco General Hospital, a avertizat ca doar inspirarea de vapori de inalbitor poate cauza grave probleme de sanatate: “Inhalarea de inalbitor pe baza de clor ar fi cel mai rau lucru pentru plamani. Caile respiratorii si plamanii nu sunt facuti sa fie expusi nici macar unui aerosol de dezinfectant. Nici macar un inalbitor diluat sau alcool izipropilic nu este sigur. Este un concept complet ridicol”.

Iar acestea sunt doar cateva dintre nenumaratele mesaje postate de medici dupa declaratia facuta de Donald Trump.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea