Social

Tribunalul il lasa pe Oprescu pe tusa

Candidatura lui Sorin Oprescu  pentru Primaria Generala a Bucurestiului este in acest moment aproape imposibila. Tribunalul Bucuresti a respins contestatia impotriva hotararii Biroului Electoral Municipal, care nu i-a acceptat candidatura ca independent.

Fostul pesedist a anuntat ca va ataca decizia la Curtea de Apel, unde avocatii sai ar putea ridica si o exceptie de neconstitutionalitate . Avocatul lui Oprescu, Eugen Vasiliu, a sustinut in fata instantei ca hotararea BEM pe care o contesta este incomplet motivata si ca a aflat din presa despre motivele pentru care Biroul Electoral a respins candidatura acestuia, ceea ce atrage nulitatea hotararii respective.

George Iorgovan, unul dintre avocatii lui Sorin Opres­cu, a declarat ca, dupa respingerea de catre tribunal a contestatiei, "ramane un mare semn de intrebare si un mare «dar»".

El a invocat si " teoria conspiratiei ", fara a avansa amanunte, si a apreciat ca asupra deciziei de respingere a contestatiei a avut "o greutate" si faptul ca membrii Biroului Electoral Municipal sunt judecatori. Iorgovan a spus ca este posibil ca la Curtea de Apel avocatii lui Oprescu sa ridice si o exceptie de neconstitutionalitate, insa a evitat sa dea amanunte, motivand ca aceasta ar fi ultima faza de atac si ca discutia este prematura.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea