Social

#accident #tren #deraiat

Trenul deraiat din Dolj, act criminal?

Un tren cu opt vagoane a deraiat complet de pe sine in dreptul localitatii Carcea. 15 calatori au ajuns la spital, iar oficialii din Ministerul Transporturilor spun ca suruburile sinei erau desfacute, ceea ce poate insemna doar sabotaj .

Trenul accelerat 1692 a sarit de pe sine cu 200 de pasageri la bord, intre Craiova si Caracal, noaptea trecuta in jurul orei 2:30. Nu au existat rani grave, dar 15 oameni au ajuns la spital, iar altii au primit ingrijiri medicale la fata locului.

Jandarmii au fost nevoiti sa scoata pe geamurile trenului pasagerii aflati in stare de soc, care au fost transportati apoi cu autocare la Caracal. Din cauza accidentului acceleratului care mergea pe ruta Timisoara-Bucuresti, circulatia feroviara dintre Craiova si Caracal a fost intrerupta complet in asteptarea rezultatelor anchetei, iar trenurile deviate prin Piatra Olt.

Directorul CFR Calatori, Marin Susanu si prefectul de Dolj, Florin Stancu, s-au declarat multumiti de timpul in care jandarmii si medicii au ajuns la locul accidentului, care s-a petrecut insa intr-o zona greu accesibila.

Un calator a suferit un atac de panica si va ramane sub supraveghere medicala, anunta Realitatea.net.

Sabotaj!

Trenul circula cu 100km/h, intr-o zona in care putea merge cu maxim 120 km/h. Singura ipoteza lansata pana acum de oficialii din Transporturi este sabotajul.

"Este clar ca nu sunt probleme la locomotiva sau la vagoane, pentru ca au deraiat toate. Din primele informatii se pare ca niste inconstienti au desfacut suruburile care fixau bucati de sina. Toata sina este sudata, dar doar portiunea respectiva era prinsa in suruburi. De fapt, au fost gasite suruburile desfacute la locul respectiv", a declarat Constantin Axinia , sub-secretar de stat in Ministerul Transporturilor, conform Evenimentul Zilei.

Update:

Gardianul.ro sustine ca un fost angajat al Biroului de Miscare al Regionalei CFR Craiova, care locuieste in localitatea Carcea, este anchetat de politisti si procurori.

Un scenariu posibil este cel al razbunarii dupa ce angajatul, diagnosticat de schizofrenie, a fost mutat pe o functie de muncitor necalificat .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea