Social

Trei romani morti in largul coastelor Algeriei

Bilantul se agraveaza in cazul marinarilor de pe cargoul naufragiat in apele Mediteranei. Cel de-al treilea marinar roman dat disparut a fost gasit mort. Informatia a fost confirmata de ambasadorul Romaniei la Alger.
Acesta a anuntat ca face tot posibilul sa grabeasca intocmirea formalitatilor de repatriere a trupurilor celor trei romani decedati si a celor care au scapat teferi. Cheltuielile de repatriere vor fi suportate de compania care a incheiat contractele cu marinarii.

Ceilalti 12 romani, salvati de echipele de interventie, se afla sub ingrijire medicala in doua spitale din Algeria. Cargoul Lujin II, care naviga sub pavilion nord-coreean, avea la bord 22 de marinari , intre care 15 romani. Vasul transporta cherestea si soda caustica.

O parte din marfa a fost descarcata, dar operatiunea a fost intrerupta din cauza furtunii. Autoritatile maritime algeriene au dat avertizare de furtuna tuturor navelor si le-au cerut sa iasa din rada portului. Cargoul Lujin II, fost Fagars, a apartinut flotei romanesti si are o vechimde de peste 30 de ani.

Nava a avut in ultimul timp mai multe probleme la bord. In decembrie anul trecut, in cabina de comanda a izbucnit un incendiu, fara urmari grave.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea