Social

#anuntul mae # uraganul irma #Irma #romani disparuti #romani #mae

UPDATE Cei trei romani dati disparuti in urma uraganului Irma, au fost gasiti

UPDATE: Cei trei romani dati disparuti in urma uraganului Irma au fost gasiti si sunt in afara oricarui pericol.

Pana in acest moment, uraganul a facut numeroase pagube materiale si a dus la decesul a minim sapte persoane.

 

Trei romani care se aflai pe insula Saint Marteen din Caraibe, au fost dati disparuti in urma uraganului Irma. Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca are cazul in atentie si comunica cu alte state membre UE pentru a afla cat mai multe detalii despre romanii aflati in Caraibe. Mai mult, ambasada Romaniei la Washington are in atentie cazul.

"MAE are in atentie cazul celor trei cetateni romani aflati in insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactati in urma uraganului Irma. Ambasada Romaniei la Washington a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile din St. Marteen, pentru a verifica situatia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Paris si Haga, au fost efectuate demersuri pe langa autoritatile franceze respectiv olandeze, pentru obtinerea de informatii privind existenta unor cetateni romani in zona afectata", precizeaza MAE.

Conditiile meteo nefavorabile si distrugerile lasate in urma de Irma, fac comunicarea dificila. "Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari", mai precizeaza MAE.

Irma este cel mai puternic uragan format in Atlantic si reprezinta un pericol pentru numeroase destinatii turistice. Uraganul, de categoria 5, a generat deja numeroase pagube, ploi torentiale si inundatii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinatii turistice foarte populare, potrivit mediafax.ro.

Vantul puternic a smuls acoperisuri si a avariat reteaua electrica in insulele franceze Saint Martin si Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autoritatilor regionale din Saint Martin a fost partial distrus.

Sursa foto: metro.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea