Social

#dimineti #obiceiuri dimineata #rutina

Trei obiceiuri sanatoase dimineata pentru o viata traita la superlativ

Oamenii sunt „creaturi ale rutinei”, de altfel suntem stapaniti atat de mult de obiceiuri incat nici nu ne dam seama ca acestea, controlate intr-un mod gresit, ne pot crea numai probleme. Pe de alta parte, stiind ca ele fac parte integranta din viata noastra, putem sa preluam noi controlul si sa inlocuim rutinele gresite cu unele sanatoase.

Sunt doua tipuri de oameni in lume: cei care se trezesc dimineata gata sa cucereasca lumea si cei care amana alarma de la telefon. Tu ce fel de persoana esti?

Te trezesti energica si entuziasmata de dimineata sau esti obosita si tare ti-ai dori sa te intorci sub plapuma in lumea viselor? Dimineata este dificila pentru multi, dar modul in care te trezesti iti influenteaza tot restul zilei. Astfel ca, obiceiurile matinale pot crea o baza de stabilitate in viata ta, care este vitala, indiferent cine esti sau cu ce te ocupi.

De aceea, tine cont de aceste practici si integreaza-le usor in activitatea de zi cu zi.

Fa sport

Dar tu stii asta deja, nu? Cunosti beneficiile miscarii deoarece ai citit atat de multe articole despre acest subiect incat simti ca poti da altora sfaturi. Ba chiar ai incercat pentru ceva timp sa te tii de antrenamente, dar ceva s-a rupt la un moment dat.

Si noi iti spunem la fel: fa sport, dar dimineata! Daca lucrezi de acasa, cu atat mai bine. Planuieste sa te trezesti cu jumatate de ora mai devreme decat de obicei, imbraca-te in echipament sportiv si iesi afara sa alergi. Nu trebuie sa iti dai duhul cu exercitii grele si alergare agresiva pentru ca organismul tau le va simti ca pe un abuz si, la un moment dat, te vei lasa de sport. Fa yoga dimineata pentru jumatate de ora sau pilates. Deschide larg ferestrele sa intre aer curat si lasa lumina naturala sa te revigoreze. Practicata cu regularitate, va deveni o placere. Trebuie doar sa incerci si singura sa te motivezi.

Fa-ti patul

Este important sa mentii o atmosfera curata si ordonata in locuinta. Nu trebuie sa fii obsesiv-compulsiva si sa tii asezata la milimetru o lenjerie de pat dubla, dar este necesar sa iti faci patul dupa ce te trezesti. Mintea gandeste bine atunci cand este ordine in jurul tau. Un pat facut arata ca iti pasa de tine si de casa ta. Mai mult chiar, te face mai fericita. Potrivit lui Gretchen Rubin, autoarea cartii „The Happiness Project‟, una dintre cele mai frecvente schimbari simple care au dus la fericire a fost practica de a face patul in fiecare zi.

Mananca micul dejun

Micul dejun este adesea considerat cea mai importanta masa a zilei si din motive bine intemeiate. Stiai ca dejunul intrerupe perioada de post din timpul noptii? Ofera o cantitate considerabila de glucoza pentru a creste nivelul de energie si vigilenta din organism, oferind in acelasi timp, si alti nutrienti esentiali, necesari pentru o sanatate de fier. Fa-ti un obicei si mananca dimineata. Daca nu esti genul care sa-si inceapa ziua cu un bol de cereale, acest lucru va fi mai dificil, dar nu imposibil. Sunt atatea variante de mic dejun delicios pe care le poti face in cinci sau zece minute, incat e pacat sa nu incerci.

Alege sa consumi smoothie-uri din diferite fructe si legume sau mananca o felie de unt cu prosciutto si bea suc de portocale proaspat stors. Ba chiar incearca sa iti pregatesti o omleta rapida cu spanac si branza de vaca, iar iaurtul cu ovaz, tarate si seminte de in te va ajuta sa ai un tranzit intestinal cat mai bun. De fapt, alimentele pe care le consumi dimineata sunt bogate in substante nutritive cheie precum: calciu, fier, vitamina B sau fibre. Persoanele care mananca dimineata sunt mai inclinate spre a-si satisface consumul zilnic recomandat de minerale si vitamine decat ceilalti.

Sunt atatea lucruri pe care le poti face diferit si o singura viata de care trebuie sa te bucuri la maximum. Schimba-ti obiceiurile matinale si iti vei schimba intreaga viata.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea