Social

# jocuri engleza #engleza #jocuri

Trei jocuri care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti cunostintele in limba engleza!

Un proverb din cultura ceha spune ca: “Traiesti o viata noua pentru fiecare limba straina pe care o vorbesti. Daca cunosti o singura limba, traiesti o singura data”. Ei bine, a studia o limba straina iti deschide multe porti atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

 

La nivel global, engleza este cea mai populara limba straina, fiind vorbita de peste 1.5 miliarde de oameni. Popularitatea ei deriva din lumea entertaimentului si lumea afacerilor in care cunoasterea ei este vitala. In Romania engleza este deja a doua limba studiata in scoli, licee si universitati. Ce te faci insa cand iti doresti sa imbunatatesti cunostintele in limba engleza, dar orele de la scoala te plictisesc si nu te anima in niciun fel?

Intotdeaua este bine sa aplici la cursuri limba engleza impreuna cu profesori atestati in limbi straine. Astfel vei avea parte de sustinerea unui profesor care se va mula pe nevoile tale si te va ajuta sa studiezi intr-un mod interactiv si interesant. Dar pentru a aprofunda mai bine cunostintele pe care le stapanesti deja, un mod bun este prin diverse jocuri interactive pe care sa le exersezi impreuna cu prietenii tai si care te stimuleaza si iti incurajaza progresul.

1. Spanzuratoarea

Acest joc necesita doi sau mai multi participanti. Este jocul clasic din copilarie, dar de data asta in limba engleza. Tot ceea ce iti trebuie este o foaie, un pix si cunostinte in engleza. Unul dintre jucatori va alege un cuvant in engleza, destul de complicat de ghicit pentru ceilalti participanti.

Il scrie pe foaie, notat doar prima si ultima litera, iar celelalte vor fi necunoscute. Participantii trebuie sa ghiceasca cuvantul, spunand cate o litera ce considera ca ar apartine cuvantului final. Pentru fiecare presupunere incorecta, peroana care a propus cuvantul va desena pe foaie cate o linie din spanzuratoare.

Pentru fiecare litera ghicita, aceasta va fi completata in cuvant. Jocul se incheie fie cand cuvantul este ghicit, iar cel care l-a ales pierde, fie cand ceilalti nu resusesc sa il ghceasca, iar spanzuratoarea este terminata. Acest joc ajuta la imbogatirea cunstintelor legate de gramatica si vocabular. Daca te joci vei capata o mai mare acuratete in ceea ce priveste ordinea corecta a literelor din cuvinte si iti vei imbunatati cunostintele lexicale, asa cum se intampla in cazul participarii la un curs de limba engleza.

2. Ghiceste obiectul

Jocul necesita participarea a cel putin trei persoane. In functie de locul in care alegeti sa va jucati, trebuie sa selectati un obiect din jurul vostru. O persoana este desemnata sa incerce sa descrie obiectul ales fara insa a-l numi.

Ceilalti doi trebuie sa puna intrebarile potrivite pentru a afla cat mai repede despre ce obiect este vorba. Cel care ghiceste despre ce obicet din jur este vorba castiga. Daca participantii nu ghicesc obiectul, castigator este cel care l-a descris. Participantul desemnat e nevoit sa explice obiectul in limba engleza si trebuie sa fie cat mai creativ - sa vorbeasca despre el oferind indeajuns de multe detalii prin intermediul carora sa iti dai seama despre ce este vorba dar sa nu fie nici exact, pentru a fi prea usor de ghicit. Acest joc de ajuta la imbunatatirea abilitatilor coversationale si formularea cat mai corecta, dar si la dezvoltarea capacitatilor descriptive si vei invata mai usor limba engleza.

3. Improvizeaza povestea

Jocul necesita participarea a cel putin 3 persoane. Participantii se aseaza intr-un cerc si unul dintre ei incepe o poveste in limba engleza. Exista o persoana care spune numele unei persoane dupa un anume timp.

In momentul in care persoana numeste un alt participant, acesta trebuie sa continue povestea inceputa. La fel se intampla si in cazul celorlalti. Cine nu este pe faza si sta prea mult sa se gandeasca cum sa continue povestea, iese din joc. Jocul se incheie cand raman doi participanti castigatori care creeaza impreuna un final interesant al povestii. Acest joc este bun pentru dezvoltarea calitatilor de vorbire si ascultare. In plus, este o modalitate amuzanta de a invata alaturi de prieteni. Pentru programa de invatare si ore de studiu a limbii engleze, acceseaza site-ul https://cursuriusoare.ro si solicita mai multe informatii destinate pregatirii tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea