Social

#suspendare cursuri #coronavirus #sector 4 #profesori #elevi #bucuresti

Trei elevi si un profesor confirmati cu Covid! Toti de la scoli din sectorul 4 din Capitala

Inca patru noi cazuri de infectie cu noul coronavirus au fost depistate in randul profesorilor si al elevilor. Este vorba despre trei elevi si un profesor de la scoli din sectorul 4 al Capitalei.

 

Toti au fost testati pozitiv la nici o saptamana dupa redeschiderea scolilor. Conducerile unitatilor de invatamant au decis revenirea la sistemul de predare online timp de doua saptamani, asa cum prevad reglemetarile in vigoare.

Anuntul celor patru cazuri de imbolnavire a fost facut de primaria sectorului 4.

"La nicio saptamana de la redeschiderea scolilor, in Sectorul 4 au fost inregistrate trei cazuri de imbolnavire cu COVID-19 in randul elevilor din urmatoarele unitati de invatamant:

Scoala Gimnaziala nr. 190 – un elev care invata in clasa a IV-a

Scoala Gimnaziala nr. 113 – un elev care invata in clasa I

Scoala Gimnaziala nr. 79. – un elev care invata in clasa a III-a

In unitatile de invatamant mai sus mentionate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii. 

La aparitia unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 intr-o grupa de invatamant prescolar sau clasa de invatamant primar, cursurile se suspenda pentru o perioada de 14 zile. In situatia in care in aceeasi sala cursurile sunt organizate in schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa in care a fost confirmat cazul de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2, urmand ca elevii din schimbul urmator sa isi desfasoare cursurile, dupa finalizarea procedurilor de dezinfectare a salii de clasa", a transmis primaria de sector, potrivit realitatea.net.

Pe langa cei trei elevi, a fost depistat pozitiv si un profesor de la scoala nr. 129. In cazul acestuia se va face o ancheta epidemiologica pentru a stabili care sunt contactii directi ai cadrului didactic, iar conducerea va decide daca se impune sau nu suspendarea cursurilor.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea