Social

#marinari #romani #pirati somalezi #eliberare

Trei dintre marinarii rapiti de piratii somalezi au fost eliberati

Trei din cei zece marinari tinuti prizonieri de piratii somalezi au fost eliberati . Conform unei declaratii date astazi ministerul Afacerilor Externe, cei trei marinari romani rapiti saptamana trecuta de pe vasul grecesc “Titan” de piratii somalezi au fost eliberati astazi.

Starea marinarilor este foarte buna, anunta ministerul. Despre soarta celorlalti sapte romani aflati in mainile piratilor somalezi nu se stie deocamdata nimic, decat ca intre armatorii navelor pe care se afla acestia si pirati se poarta negocieri.

Ministerul de externe roman anunta la inceputul acestei saptamani ca numarul romanilor aflati in custodia piratilor somalezi a ajuns la zece. Cinci dintre acestia se afla la bordul navei capturate sambata de piratii somalezi, facand parte din echipajul alcatuit din 16 persoane – zece italieni, cinci romani si un croat, aflat la bordul unui remorcher sub pavilion italian apartinand societatii Micoperi Marine Contractors care a fost capturat in Golful Aden.

Sambata, armatorul italian pe care se afla romanii a primit un e-mail de pe nava rapita, trimis cel mai probabil de catre pirati, in care se facea anuntul capturarii. Dupa aceea nici o informatie nu a mai ajuns la firma care detine vasul.

Autoritatile romane au precizat ca pastreaza legatura cu autoritatile italiene si cu familiile celor cinci cetateni romani, asa cum se intampla si in cazul celorlalti romani care au fost rapiti pana acum.

Alti cinci marinari romani de pe doua nave fusesera anterior rapiti de piratii somalezi, cei trei marinari eliberati astazi si inca doi romani aflandu-se pe vasul grecesc Saldanha capturat in 22 februarie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea