Social

#cutremur puternic #cutremure romania #seism puternic #cutremur #seism #romania

Trei cutremure puternice in Romania, in mai putin de 12 ore

Trei seisme au lovit Romania in mai putin de 12 ore. Ultimul seism a avut loc in aceasta dimineata la ora 07:03, in Buzau.

Primul cutremur s-a produs in Judetul Buzau, la ora 00:33. Seismul care a avut 2,9 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 123 kilometri.

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora 07:03 in judetul Buzau, la o adancime de 102 kilometri si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, potrivit datelor furnizate de INFP (Institutul National de Fizica Pamantului).

Ieri seara, la ora 20:03 a avut loc un seism puternic de 4,2 grade pe scara Richter. Seismul ce a avut loc tot in Judetul Buzau, insa s-a produs la o adancime de 138,5 kilometri, informeaza infp.ro.

Potrivit datelor furnizate de INFP, in luna septembrie au avut loc 13 cutremure in Romania. Acestea au avut magnitudini cuprinse intre 2 si 4,4 grade pe scara Richter.

Cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea