Social

Tranportatorii rutieri incheie protestul in strada

Gata cu protestele pentru transportatorii rutieri. Acestia au hotarat astazi sa anuleze ultima zi de proteste dupa ce timp de doua zile au protestat pe soseaua de centura a Capitalei. Aceasta decizie a fost luata dupa ce aseara premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca se va intalni cu o delegatie a acestora saptamana viitoare.

Liderul transportatorilor rutieri a anuntat ca s-a decis anularea protestelor pentru ca premierul Tariceanu i-a invitat la discutii, astfel ca protestele nu mai au temei. Protestatarii s-au retras azi noapte in parcari si au decis sa nu mai continue protestul si miercuri, ultima zi pentru care aveau aprobare de la Primaria Capitalei, dupa ce primul ministru a anuntat ca va primi la discutii o delegatie a transportatorilor in cursul saptamanii viitoare.

Odata cu retragerea protestatarilor a fost eliberata si soseaua de centura , care fusese ieri blocata cu camioane, la intrarea in Capitala de pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, pe sensul de intrare in Capitala.

Actiunea a inceput in urma cu doua zile si a provocat reactia mininstrului de Interne, Cristian David, care a declarat aseara ca, in cazul in care transportatorii rutieri care au blocat intentionat circulatia pe soseaua de centura a Bucurestiului vor continua actiunea, le va ordona fortelor de ordine sa aplice “cele mai drastice masuri”.

Protestul transportatorilor a provocat reactie si din partea prefectului Bucurestiului, Catalin Deaconescu, care le-a cerut ieri reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei sa nu permita stationarea pe carosabil a camioanelor transportatorilor rutieri care au organizat un mars pe soseaua de centura a Capitalei si sa-i sanctioneze, deoarece blocarea unui drum public este infractiune.

Peste 300 de transportatori au plecat, marti dimineata, la ora 8.00, in mars cu camioanele pe soseaua de centura a Capitalei, dar s-au oprit dupa doua ore, pentru o pauza prelungita, spunand ca nu vor pleca pana cand premierul nu le va rezolva solicitarile legate, in principal, de eliminarea rovinietei. Protestatarii au organizat si luni un mars cu camioanele pe soseaua de centura, acesta incheindu-se dupa aproximativ cinci ore.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea