Social

#poluare #campanie ecologica # resurse planeta #poluare pamant

Traim pe credit! Consumam mai mult decat producem!

De astazi si pana la finele anului, vom trai "pe credit", sustine un ONG de mediu. Mai concret, pana la aceasta data, omenirea a epuizat resursele disponibile ale planetei, iar de acum incolo consumul va duce la instalarea unui deficit ecologic cu efecte pe termen lung.

Astfel, potrivit calculelor efectuate de ONG-ul Global Footprint Network, consumul resurselor planetei pana la sfarsitul lui 2014 va determina un deficit ecologic important si va spori acumularea de dioxid de carbon in atmosfera, amplificand efectul de sera, noteaza Romania TV.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat traiul "pe credit" se instaleaza, an de an, tot mai devreme. Daca, in 1993, punctul de cotitura a fost la data de 21 octombrie, in 2003 coborase deja la 22 septembrie.

Fenomenul existentei pe credit ecologic a aparut in anii '70 ai secolului trecut, potrivit organizatiei World Wide Fund (WWF), si s-a agravat pana in punctul in care, astazi, ar mai fi nevoie de resursele aferente inca unei jumatati de planeta pentru a putea fi sustinut actualul consum al resurselor naturale.

Cu toate acestea, "inca se mai pot lua masuri curajoase pentru edificarea unui viitor prosper, bazat pe exploatarea durabila a rezervelor", a afirmat Diane Simiu, directorul programelor de conservare al WWF Franta.

Foto:gbtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea