Social

#moratoriu #partide politice #traian băsescu

Traian Basescu propune un moratoriu partidelor politice

Presedintele Traian Basescu le-a propus ieri parlamentarilor un armistitiu care ar putea permite adoptarea a trei legi importante: Legea salarizarii unice , Legea pensiilor si legea bugetului de stat pe 2011, pentru a putea fi finalizat "cu succes" acordul cu FMI. 

Propunerea presedintelui a fost facuta in fata parlamentarilor puterii, pentru ca cei ai opozitiei au parasit sala.

Liderii opozitiei conditioneaza moratoriul propus de Traian Basescu de schimbarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputatilor, pe motiv ca aceasta a fraudat votul pe Legea pensiilor.

"Parlamentul este blocat de o luna si jumatate doar pentru ca doamna Anastase sa-si mentina functia. Cred ca Traian Basescu s-a saturat sa-i tina in brate pe cei care fura la vot sau nu stiu ce voteaza. Sper ca Traian Basescu a dat un semnal pentru schimbarea din functie a Robertei Anastase", este de parere Victor Ponta, presedintele PSD.

Demiterea Robertei Anastase este ddorita si de PNL. In plus, Crin Antonescu, liderul liberalilor, a declarat ca orice orice discutie serioasa intre putere si opozitie trebuie sa porneasca de la premisa plecarii Guvernului Boc si identificarea unei noi solutii de guvernare.

UDMR a salutat ideea moratoriului. Laszlo Borbely, vicepresedintele executiv UDMR, sustine ca este nevoie de dialog intre fortele politice.

In urma intalnirii dintre Traian Basescu si PDL, democrat liberalii au trimit un comunicat de presa in care precizeaza ca o sustin in continuare pe Roberta Anastase in fruntea Camerei Deputatilor.

In schimb, Petru Calian, viceliderul grupului PDL din Camera Deputatilor, pledeaza pentru o solutie de comprimis. Sedintele Camerei Deputatilor in care se dezbat si se voteaza cele trei legi amintite de Traian Basescu sa fie conduse nu de Roberta Anastase, ci de vicepresedintele Ioan Oltean.

Opozitia a boicotat, in aceasta toamna, sedintele Legislativului ceea ce a facut ca multe proiecte sa fie adoptate fara dezbatere, iar altele sa fie amanate
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea