Social

#conducatori auto # confiscare masina # pedeapsa cu inchisoarea #accidente grave #confiscare motocicleta

Traian Basescu propune pedeapsa cu inchisoarea pentru soferii cu accidente grave

Conducatorii auto care provoaca accidente rutiere grave ar trebui pedepsiti cu inchisoarea, considera presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acesta a precizat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri, ca nu este viabila confiscarea masinii, asa cum a propus de curand premierul Victor Ponta.

Traian Basescu se declara unul dintre cei mai mari sustinatori ai legii care sa permita confiscarea extinsa, insa crede ca in cazul accidentelor grave, soferii care se fac vinovati de tragedie ar trebui sa intre la inchisoare. Motivul: daca cei care incalca legea rutiera ar sti ca instantele i-ar putea trimite dupa gratii ar fi mult mai precauti pe drumurile publice.

"Daca domnii conducatori auto ar sti ca atunci cand fac accidente si sunt bauti, cand fac accidente calcand linia continua, cand fac accidente si omoara oameni, cand gonesc cu viteze mult peste limitele legale si omoara oameni, daca ar sti ca in conditiile astea instantele ii trimit la puscarie, ii condamna cu executare, cred ca ar fi mult mai eficient decat sa ne punem problema 'confiscam masina omului'", a declarat presedintele, conform realitatea.net.

In urma cu cateva zile, premierul Victor Ponta a afirmat ca soferii care comit accidente grave ar trebui sa se aleaga cu masina sau cu motocicleta confiscata.

Sursa foto: ebihoreanul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea