Social

#bugetul de stat #campanii electorale #finantare #traian băsescu

Traian Basescu propune finantarea cu bani publici a campaniilor electorale

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca vede in finantarea campaniiilor electorale cu bani de la bugetul de stat o solutie pentru stoparea mitei electorale, scrie realitatea.net.

"Trebuie sa avem forta sa intrerupem mita electorala si sa curatam alegerile: asumandu-ne standarde de cost pe fiecare candidat si dandu-i banii din bugetul de stat sau din bugetul local. Este singura solutie sa terminam cu clientela din afara clasei politice si va asigur ca este infinit mai ieftin asa, decat ceea ce se intampla acum", a spus seful statului. El a vorbit si despre un plafon, de 50.000 de lei pentru fiecare candidat.

Basescu a explicat ca, daca aceste fonduri vin din bugetul de stat, candidatii vor trebui sa le justifice prin facturi, fiind clar stipulat pe ce pot fi cheltuiti: "Cand ai doar 50.000 de lei, tare usor ii numeri candidatului afisele si sepcutele. Stii de unde are banii, de la buget, si ii justifica cu facturi.  Daca nu, plateste. Plateste daca i-a baut la carciuma!"

Presedintele este de parere ca ar trebuie sa li se explice romanilor ca vor avea mai mult de castigat prin finantarea din bani publici a campaniilor electorale: "Daca lasam la liber finantarea partidelor, nu vom face mare lucru in curatarea clasei politice. Atunci ia din afara partidului si ii pune in colegiul X. Ar fi foarte sanatos pentru clasa politica ".

In opinia lui Traian Basescu, finantarea companiilor electorale de la bugetul statului ar putea intra in vigoare chiar de la alegerile parlamentare din 2012, fiind doar o chestiune de alocare de resurse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea