Social

#uniunea europeana #europa #sua #china #traian băsescu #statele unite ale europei

Traian Basescu pledeaza pentru crearea Statelor Unite ale Europei

Presedintele Traian Basescu crede ca Uniune Europeana a fost depasita de SUA si China in ultimul deceniu, motiv pentru care trebuie sa se ia rapid o decizie.

Seful statului a declarat, joi, la Sulina, ca in urmatorii doi trebuie sa ne decidem daca vrem sau nu crearea Statelor Unite ale Europei.

"Cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta . Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale", a explicat Traian Basescu.

"Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (...) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat seful statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea